Siirry suoraan sisältöön

Seksuaalisuus parisuhteessa on voimavara

  • Enni 
Seksuaalisuus parisuhteessa luo yhteenkuuluvuutta

Seksuaalisuus parisuhteessa on asia, josta on hyvä keskustella avoimesti kumppanin kanssa. Seksuaalisuuteen kuuluu niin seksuaalinen suuntautuminen, lisääntyminen kuin seksuaalinen hyvinvointikin. Seksuaalinen hyvinvointi on tärkeä osa parisuhdetta, ja jokaisella meillä on sen suhteen omat odotukset ja toiveet. Yhteenkuuluvuuden tunne kumppanin kanssa lisääntyy, kun seksuaalisuudesta pystyy keskustelemaan avoimesti ja luottamuksellisesti. Avoin suhtautuminen asiaan ja kumppanin kannustus on parisuhteen kantava voimavara.

Seksuaalisuus parisuhteessa ja toisen huomioiminen

Seksuaalisuuden huomioiminen parisuhteessa vaatii kumppaneilta luottamusta toisiinsa. Seksuaalisuudesta puhuminen voi olla vaikea asia ja pelko siitä, että toinen ei ota asiaa vakavasti tai ei ymmärrä asiaa, voi tuntua haavoittavalta. Suhtautuminen avoimin mielin kumppanin toiveisiin ja odotuksiin luo yhteenkuuluvuutta ja antaa itsellekin ymmärrystä omasta seksuaalisuudesta. Kun asiasta pystytään keskustelemaan, voi löytyä uusia juttuja, joita voi yhdessä miettiä ja kokeilla.

Parisuhteessa kumppanin hyvinvointi ja huomioiminen on tärkeä asia. Toisen huomioiminen arjessa pienillä eleillä, kuten kosketuksella ohi mennessä tai hiusten silittäminen on merkki kiintymyksestä ja välittämisestä. Kesken työpäivän voi myös lähettää viestin, jossa kertoo kaipaavansa. Flirttailu parisuhteessa piristää arkea ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Se pitää yllä myös seksuaalista vetovoimaa.

Seksuaalinen vetovoima

Seksuaalinen vetovoima voi olla parisuhteen yhdessä pitävä liima. Kun seksuaalisuudesta keskustellaan toisen ajatuksia kunnioittaen ja säännöistä on sovittu yhdessä, voi seksuaalisuudesta nauttia monilla tavoilla. Seksuaalinen hyvinvointi voi merkitä eri asioita eri ihmisille ja hyvässä parisuhteessa toisiaan kunnioittavat kumppanit hyväksyvät toistensa seksuaalisuuden ja tukevat toisiansa.

Avainsanat: