Parisuhde ahdistaa

  • Enni 
Toisinaan parisuhde ahdistaa tarpeettoman paljon

On kysymyksessä tuore suhde tai jo pidempään jatkunut, tulee välillä tuskainen olo siitä, että onko tässä yhdessä olemisessa järkeä ja kannattaako sitä edes jatkaa. Välillä tuntuu, että parisuhde ahdistaa aivan liikaa ja toisella on ihan muut asiat mielessä sekä itse jää paitsioon. Monesti se negatiivinen tunne tulee omasta epävarmuudesta, mikä suhteen tila on ja siitä, että onko tarkemmin sovittu, millaisia rajoja kummallakin on.

Miten toimia oikein, kun parisuhde ahdistaa

Keskusteleminen on aina yksi hyvä ja oikea toimenpide, mutta ei se aina ole itsestäänselvää. Kumppani saattaa olla sitä mieltä, että tilanteessa ei ole mitään outoa tai stressaavaa. Ja että toinen puolisko kuvittelee pienessä mielessään täysin turhia asioita. Jos tarkkoja ollaan, niin kaikesta pitäisi sopia jo hyvinkin suhteen alkuvaiheessa, koska alkuinnostuksessa se voi olla jopa helpompaa.

Love radio on antanut erilaisia ohjeita erilaisiin tilanteisiin, mutta puhumalla pääsee aina helpommin eteenpäin. Itsellä saattaa olla tunnelukkoja, joten siinä tilanteessa on hyvä kirjata ylös asiat, joista tilanne lähtee liikkeelle. Mitkä ovat niitä pelon aiheita, kumpuavatko ne lapsuudesta vai kenties heikosta minäkuvasta. Kun tuntee itsensä tarkemmin, sitä helpommin pääsee myöskin ahdistukseen käsiksi ja löytää siihen ratkaisuja.

Antaako suhde vai ottaako?

Yhdessäolossa molemmat tarvitsevat tilaa ja omaa aikaa. Kummankaan ajankäyttöä ei saa tukahduttaa vaatimalla jatkuvasti olemaan kimpassa tai ainakin viettämään valtaosan ajasta kylki kyljessä. Liian nopea eteneminen tuo paineita ja siksi hyvä konsti on antaa suhteen kehittyä omalla painollaan. Myös jatkuva omien polkujen tallaaminen turhauttaa eikä edistä suhdetta.