Flirttailu parisuhteessa

ja muuta pohdintaa

Flirttailu parisuhteessa – tutustu partneriisi uudelleen

Flirttailu parisuhteessa jakaa kansakunnan mielipiteet kahtia. Jotkut sanovat sen olevan ihan ok, kunhan se vain jää harmittomaksi leikiksi. Toisten mielestä flirttailu taas ei kuulu ollenkaan parisuhteessa oleville. Varmaa kuitenkin on, että flirttailussa ei kannata sortua ylilyönteihin. Liian pitkälle viety flirttailu voi muuttua vakavaksi. Netistä alkanut, kumppanin selän takana tapahtuva viaton kiusoittelu voi päätyä pettämiseen. Sen vuoksi jokaisen kannattaakin suunnata huomionsa omaan kumppaniinsa. Flirttaile siis oman puolisosi kanssa. Näin saatte uutta säpinää parisuhteeseen ja voitte tutustua toisiinne vielä paremmin.

Loistavia keinoja parisuhteen piristämiseen ovat romanttiset ja viettelevät tekstiviestit vaikkapa työpäivän aikana. Voitte yhdessä unelmoida siitä, kun saatte viettää aikaa yhdessä töiden jälkeen. Panostakaa myös yhteisiin elämyksiin, jotka tuovat vaihtelua arkeen. Kun parisuhteessa on kumppaneiden välistä flirttiä ja hupsuttelua, parisuhde voi paremmin. Flirttailu parisuhteessa onkin yksi niistä yhdistävistä tekijöistä, jotka pitävät pariskuntia yhdessä vielä pitkän ajan jälkeenkin. Älä siis tuhlaa aikaasi flirttailuun muiden kanssa. Jokaisella on syy olla juuri oman kumppaninsa kanssa. Välillä puolisot voivat unohtaa, mikä se syy on, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa uudelleen selvää!

Parisuhdevinkkejä naisille

Suurin valloillaan oleva harhaluulo on se, että toista osapuolta voisi muuttaa tai muokata haluttuun suuntaan. Tämä on yksi yleisimpiä ansoja, joihin etenkin naiset lankeavat. Jos katsoo ympärillä olevia ihmisiä ja pariskuntia, näkee paljon traagisia tapauksia, jossa nainen pysyy yhdessä esimerkiksi väkivaltaisen tai muuten vaan sopimattoman miehen kanssa. Yksinjäämisen pelko ja heikko itsetunto ovat tyypillisiä syitä siihen, että nainen jää huonoon parisuhteeseen. Sen takia onkin ensisijaisen tärkeää tietää, mitä suhteelta toivoo ja haluaa jo ENNEN sen alkamista. Nainen, joka tuntee itsensä, on yhteydessä omaan kehoonsa ja mieleensä, on tietoinen toiveistaan, haluistaan ja tavoitteistaan, voi aloittaa parisuhteen täysin eri lähtökohdasta kuin nainen, joka on pelokas tai epävarma.

Itsevarma ja itsensä kanssa sinut oleva nainen vetää puoleensa täysin eri luokan miehiä – nimittäin sellaisia, jotka arvostavat häntä, ovat tasapainoisia ja myös terveellä tavalla itsevarmoja. Ennen kuin käydään läpi varsinaisia parisuhdevinkkejä naisille, pitäisikin ensin käydä läpi suhdetta oman itsensä kanssa. On olemassa pitkiä listoja, miten miellyttää miehiä tms. Löytyy myös paljon listoja, mistä miehet eivät naisessa pidä yms. Sieltä löytyy sitten ohjeita kuten: Viettele hänet joka päivä uudelleen. Älä ole draamakuningatar. Älä ärsytä häntä. Kehu häntä säännöllisesti. Mielestämme se on kyseenalainen lähestymistapa.

Parisuhteet toimivat ikään kuin peileinä: kumppanin ”virheissä” voimme nähdä omat haasteemme ja myös ne alueet, jotka vaativat vielä työtä. Mutta jos suhteeseen lähdetään ilman, että oma sisäinen työ on tehty, tulos on usein draamaa. Ensimmäinen harjoitus, jota love radio suosittelee jokaiselle naiselle, on että kirjoita paperille itsellesi tärkeimmät arvot. Kirjoita myös paperille suurimmat toiveesi ja tavoitteesi. Vietä aikaa itsesi kanssa ja tiedosta, mitkä ovat ne asiat, jotka tekevät sinut onnellisiksi. Opi myös olemaan yksin aina silloin tällöin. Ja ennen kaikkea: Rakasta itseäsi.

Hyvän parisuhteen vinkit

Hyvä parisuhde on tietenkin kaikilla haaveissa, mutta aina se vain ei onnistu ja tarvitaan hyödyllisiä neuvoja. Tällä sivulla vinkkaan hyvän parisuhteen vinkit kaikille niitä tarvitseville. Parisuhde ei ole mitään rakettitiedettä ja usein ajatuksella, kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan, pääsee varsin pitkälle. Toisen huomioiminen ja kunnioitus on tietenkin kaiken perusta. Parisuhteita on yhtä monta kuin on meitä ihmisiäkin, joten se mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimikaan jollekin toiselle. Yksi pari saattaa viihtyä hyvin yhdessä melkein 24/7, kun taas toiset haluavat enemmän tilaa ja omaa aikaa.

Yhteiset kaverit ja tuttavat voivat olla hyvä asia. Silloin voi huoletta viettää aikaa niin puolison kuin ystävien seurassa keksien kaikkea mukavaa puuhaa. Ystäväpariskunnan kanssa miehet voivat vaikkapa puuhailla autojen parissa, kun taas naiset käyvät esimerkiksi lenkillä tai muuten vain juoruilevat (miehistään totta kai!) hyvässä hengessä. Yhteiset harrastukset parisuhteessa ovat myös mainio tapa viettää aikaa yhdessä mieleisen tekemisen parissa. Riitojakin varmasti jokaisessa suhteessa tulee, niiltä ei voi välttyä, mutta voi opetella riitelemään fiksusti. Avainasemassa on tietenkin puhuminen! Kaikesta pitää pystyä puhumaan avoimesti, pitää voida ilmaista omat mielipiteensä ilman, että puoliso heti on lyttäämässä kaikkea sanomaasi.

Rahankäyttö on usein yksi yleisimmistä riidan aiheuttajista. Hyvän parisuhteen vinkit toimii tässäkin. Puhukaa ja keskustelkaa siitä mikä hiertää ja keksikää yhdessä ratkaisu ongelmaan. Avoimuus suhteessa on myös aina tärkeää. Ei siis kannata jättää mitään tärkeitä asioita kertomatta tai valehdella puolisolleen. Näistä kun jää varmasti kiinni, ja siinäpä sitä sitten ollaankin taas selittelemässä! Ongelmista kannattaa kertoa ja ne voidaan aina selvittää yhdessä. Seksi voi myös aiheuttaa varsinkin pitkässä parisuhteessa riitoja ja hampaiden kiristelyä. Halut ei aina kohtaa molemmilla samaan aikaan, mutta tämäkin on ongelma, joka varmasti hoituu puhumalla. Tässä siis hyvän parisuhteen vinkit, jotka varmasti auttavat asioita eteenpäin ja antavat eväät moniin onnellisiin vuosiin.

Yksinäisyys parisuhteessa koettelee

Yksinäisyys parisuhteessa on yhä useamman yksilön raastava piina. Kun mietit hiljaa mielessäsi katsoessasi muita, ovatko muut onnellisia, ja mitä on riittävän hyvä onnellisuus. Ovatko muut onnellisempia kuin minä, ja miksi minä en tunne oloani onnelliseksi? Mutta minkä on tuo onnellisuus, ja milloin se on riittävä tunne? Onko sana riittävä edes oikea kuvaamaan sitä. Odotammeko olevamme onnellisia muiden kautta, ja onko parisuhteen toinen puolisko se tekijä, joka täyttää tyhjän tunteen sisälläni. Entä jos tunne yksinäisyydestä on väärä, tai vääristynyt. Yksinäisyys parisuhteessa voi olla valintakin, jos haluaa kovasti tehdä asioita yksin ja tarvitsee parisuhteesta huolimatta sopivasta välimatkaa toiseen. Siinä tapauksessa se on tietoinen valinta ja sen kanssa voi elää.

Milloinkaan kuitenkaan ei läheisyydenkaipuu parisuhteessa ole mieluinen tunne, jos se kumpuaa todellisista tuntemuksista ja sen haittaa jo itse parisuhdetta. Suosittelemme miettimään vakavasti n. 500 euroa esimerkiksi parisuhdelomaan, jotta pääsette pois tutuista maisemista ja pysähtymään omien ajatustenne sekä tuntemustenne ääreen. Raha on pieni määrältään suhteutettuna siihen mitä loma voi teille pariskuntana antaa. Se antaa parhaimmassa tapauksessa mahdollisuuden rehelliseen vuorovaikutukseen ja kokemus lujittaa parisuhdetta.

Suhteet – kahden kauppa

Suhteet ovat kahden ihmisen välinen projekti, joihin molempien kuuluu panostaa. Monesti suhteet kariutuvatkin juuri sen takia, että joko toinen tai molemmat suhteen osapuolista ajautuvat niin paljon omiin maailmoihinsa, että parisuhteesta huolehtiminen ja siihen panostaminen jää liian vähälle. Vaikka parisuhdetyö onkin tärkeää, liika toiseen ripustautuminen ja symbioosissa eläminen voi olla haitaksi suhteen tasapainoiselle kehittymiselle. Missä siis menee itsenäisyyden ja riippuvuuden välinen raja ja onko se erilainen suhteesta riippuen?

Toisille voi toki sopia hyvinkin kaiken tekeminen yhdessä ja elämän jakaminen intensiivisesti. Toiset taas kaipaavat omia yksinäisiä hetkiä, ystävien kanssa oleilua ja omia harrastuksia, joissa voi rakentaa omia taitoja ja kokea jotain, minkä voi myöhemmin jakaa toisen kanssa kertomisen muodossa. Yksi hälyttävä merkki on se, että toinen toivoo jatkuvasti jotain, mihin toinen osapuoli ei pysty sopeutumaan tai mitä hän ei voi toteuttaa. Tällöin seurauksena on parisuhteen epätasapaino. Yksi merkki on myös, että toinen ja hänen tekemisensä eivät enää jaksa innostaa tai kiinnostaa. Monesti näissäkin tilanteissa voidaan vielä löytää yhteinen sävel ja viedä parisuhde uudestaan oikeille radoille – tapahtui se sitten parisuhdeterapian tai vain yhteisten keskustelujen ja toiselle omistetun ajan kautta.

Pitkän parisuhteen salat

Kaikkihan me haaveilemme suhteen kestämisestä. Ei välttämättä kuitenkaan ole ihan niin helppo juttu kuin voisi alkuun kuvitella. Vuosien varrella voi käydä jopa niin että tunteet toista kohtaan muuttuu ihan täysin, ja mitäs sitten tehdään? Kenenkään ei kannata olla parisuhteessa jossa ei ole hyvä olla, tietenkin ensin kannattaa asioista puhua ja tehdä päätös yhdessä eikä missään nimessä hetken mielijohteessa.

Mutta entäs ne pitkän parisuhteen salat, mitähän ne voisivat olla?
Puhuminen, toisen kunnioittaminen, yhteinen aika, ja yhteiset pelisäännöt kuuluu olennaisena osana pitkään parisuhteeseen ja sen saloihin. Jokainen pari on erilainen joten kaikille varmasti vuosien aikana käy selväksi miten suhde parhaiten toimii. Yksi kaava ei välttämättä toimi toisen parin kohdalla.
Aiheesta on kirjoitettu valtava määrä erilaisia kirjoja, niitä voi hyvinkin lueskella ja niistä varmasti saa paljon hyviä ideoita kuinka parantaa ja ylläpitää pitkääkin suhdetta. Happy End on yksi varsin mielenkiintoinen kirja luettavaksi. Ja tässä vielä viimeinen vinkki, lukekaa näitä kirjoja puolison kanssa yhdessä vaikkapa sängyssä ennen nukkumaanmenoa!

Parisuhteen hoitaminen

Parisuhteen hoitaminen vaatii aikaa ja halua molemmilta osapuolilta. Pitkässä suhteessa usein käy niin, että ei muisteta toista riittävästi, vaan pidetään sitä toista osapuolta melkeinpä itsestäänselvyytenä. Keskitytään omiin asioihin ja unohdetaan, että parisuhteessa on myös se toinen osapuoli. Parisuhteen hoitaminen kuuluukin olennaisena osana yhdessäoloon ja varsinkin pitkässä suhteessa asiaan kannattaa ihan oikeasti paneutua kunnolla. Aloitetaan suhteesta, jossa on lapsia: yhteinen aika voi olla kortilla, ja joskus voi tuntua, että ainut asia joka yhdistää ovat ne lapset. Hyvä vinkki onkin joskus tehdä jotain aivan kahdestaan, jättää lapset mummolaan viikonlopuksi ja karata yhdessä viettämään romanttista ja rentouttavaa kylpylä/hotellilomaa!

Viikonlopussakin ehtii yllättävän paljon. Vain mielikuvitus on rajana yhteistä minilomaa suunniteltaessa! Tietysti voi pitää pidemmänkin loman kuin pelkän viikonlopun, suunnitella vaikkapa kahdestaan jonkun ihanan etelänmatkan. Tästä tosin saattavat lapset olla hiukan näreissään, jos eivät mukaan pääse. Myös yhteiset illanvietot ja treffi-illat puolison kanssa vaikkapa elokuvan, teatterin, konsertin ja illallisen merkeissä lähentävät ja ovat mitä mainioin idea kaiken arjen harmauden keskelle. Joka viikko ei tietenkään tarvitse olla menossa, mutta vaikkapa kerran kuussa yhteinen treffi- ilta piristää suhdetta kummasti. Tuoreemmassa suhteessa nyt varmasti käydäänkin yhdessä ulkona syömässä, elokuvissa ja muutenkin vietetään aikaa enemmän yhdessä. Yhteinen aika ja asioista avoimesti puhuminen onkin tärkeimpiä elementtejä, joita parisuhteen hoitaminen pitää sisällään.

Toisen huomioiminen pitää muistaa myös! Hellyydenosoituksia ja muita eleitä, joista näkee, että huomaa toisen ja arvostaa tätä. Mikä onkaan sen hauskempaa kuin ostaa puolisolleen pieniä lahjoja silloin tällöin, ei tarvitse edes olla mikään erikoinen merkkipäivä. Lahjojen ei tarvitse olla isoja tai kalliita, ainoastaan ajatuksella valittuja tai jotain, josta toinen on puhunut. Näin näytät, että huomioit häntä ja hänen tarpeitaan ja toiveitaan. Tässä siis vain muutamia oikein hyviä vinkkejä parisuhteen hoitamiseen ja ylläpitoon.